Couperose

Wat is couperose?

Teleangiëctastieën, in de volksmond ook wel couperose of tele’s genoemd, zie je vooral in het najaar. Dat komt omdat de wisseling tussen de koude temperatuur buitenshuis en de warme temperatuur binnen kan resulteren in een (permanente) verwijding van bloedvaatjes. Andere oorzaken kunnen zijn; pittig eten, alcohol gebruik, gevoelige huid of veel blootstelling aan zon of buitenlucht. Deze kleine rode vaatjes (maximaal 1 mm doorsnede) zijn zichtbaar als vaattekening net onder de huid. Ze kunnen in verschillende vormen bij uiteenlopende aandoeningen voorkomen.

In de salon wordt er gewerkt met een diathermie apparaat. Er wordt gewerkt met hoogfrequente wisselstroom. Met behulp van een minuscuul naaldje wordt op de huid boven het haarvaatje gewerkt. Aan de punt van de naald ontstaat een grote stroomdichtheid waardoor warmte wordt opgewekt. Het omringende weefsel wordt hierdoor verwarmd waardoor er coagulatie van het haarvaatje optreedt.

Het resultaat is direct zichtbaar maar door de bijwerking van de behandeling kan de huid algeheel behoorlijk rood zien. Vaak trekt dit dezelfde dag nog weg. Soms is 1 behandeling voldoende maar vaak is er een kuurbehandeling nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Om het aantal behandelingen en kosten te bepalen is er een intake/huidanalyse nodig. De behandeling duurt maximaal 15 minuten per keer.

Doordat niet de oorzaak van de vaatverwijding wordt behandeld is er altijd een kans dat er weer wat adertjes terug komen. Om dit te voorkomen kan er altijd circa 1 keer per jaar een behandeling worden uitgevoerd om kleine plekjes weer bij te werken, afhankelijk van de ernst van de couperose.

Voor meer informatie over de behandeling kijkt u bij foto’s en prijslijst. 

 

Recensies
 • Pleunis:
  Familieweekend in parc Ganuenta. De mannen naar het voetbalmuseum, de dames (6 stuks, in de leeftijd van 9 tot 76)… »
 • Simonne Geyskens:
  Graag wil ik u en de twee meisjes nogmaals bedanken voor die schoonheid- en wellnessbehandeling tijdens mijn verblijf in Parc… »
 • Marjolein van Keulen:
  Ik vind het resultaat van de microblading behandeling erg mooi. Het ziet er natuurlijk uit. Als je een beetje onzeker… »
 • Wilma Klaasse:
  Ik zat er al een tijdje over te denken om iets aan mijn wenkbrauwen te laten doen met microblading. En…..ik… »
 • Ina Heijnsdijk:
  Het is al weer een aantal weken geleden dat ik mijn wenkbrauwen heb laten behandelen doormiddel van microblading. Veel positieve… »
 • Corien:
  k had verschillende pigmentvlekjes in mijn gezicht waarvan één grotere vlek op mijn slaap. Gelijk na het behandelen werden de… »
 • Mariete:
  Wie mooi wil zijn moet een heel klein beetje pijn lijden…. Maar dat is zo over maar een paar mooie… »
 • Sophie:
  Drie weken geleden heb ik mijn wenkbrauwen (pijnvrij!) door Nadia laten behandelen en het resultaat is kort gezegd ideaal! Sinds… »
 • Anita Stoel:
  en paar weken geleden heb ik mijn wenkbrauwen laten behandelen mbv microblading en ik ben erg tevreden over het resultaat…. »
 • Irene Krachten:
  Bedankt voor de heerlijke calm down behandeling op Parc Ganuenta. Het was voor mijn schoonmoeder een echte verrassing. »
Meld je aan voor de nieuwsbrief